ADMIN-ELECTRIK_CAT
Administrator
Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
|
|
Vaduva neagra
Intorcandu-ne in zilele noastre, o alta Miss, cea supranumita “regina din Pacific”, a ajuns si ea tot “la racoare”. Sandra Beltran: trei soti la activ si un fler pentru afaceri gratie carora a devenit numarul 1. "N-am cerut eu sa duc aceasta viata, dar o am in sange”, declara cu ceva timp in urma “regina din Pacific”, devenita una dintre cele mai puternice femei din industria drogurilor, data in urmarire generala ani de-a randul si arestata de-abia in urma cu doi ani. In realitate, cu greu ar fi putut Sandra sa-si aleaga o alta “cariera”, avand in vedere ca s-a nascut in 1960 chiar in mijlocul traficului de droguri; fiica a unui agricultor, cel putin in acte, si originara din Mexicali, California, o zona de frontiera unde multe familii din statul Sinaloa s-au stabilit pentru a lucra la plantatiile de bumbac. De mica, Sandra si-a petrecut mult timp la rudele din partea mamei, o familie care controla traficul de marijuana (unchiul ei, numit “il Padrino”', organizase in anii '70 cea mai mare recolta de marijuana din istoria Mexicului). Mama Sandrei, caraus de droguri in Statele Unite, se nascuse in acelasi sat cu asociatul unchiului si era verisoara lui Felix Gullardo, unul dintre fondatorii cartelului mexican din Guadalajara.
Sandra visa sa devina jurnalista, dar ulterior, la universitate, a ales sa studieze contabilitate. Nu intentiona insa sa-si croiasca un drum in viata cu ajutorul diplomei, ci prin intermediul unei serii de relatii cu barbati aflati la varf in organizatiile criminale. La 21 de ani s-a maritat cu comandantul politiei judiciare a Statului Sinaloa, asasinat in 1992. Aceeasi soarta a avut-o si cel de-al doilea sot, un politist corupt, comandantul Institutului national pentru Lupta impotriva drogurilor. A urmat Tigrul, cum era supranumit Juan Diego Espinoza, descendentul unei familii de traficanti de droguri columbieni. Relatia dintre cei doi avea sa consfinteasca si alianta dintre cele doua familii, prin mainile carora au trecut mai multi bani decat a avut Pablo Escobar in momentul lui de maxima putere.
Sandra Beltran, famme fatale a traficului de droguri, a facut milioane de dolari din afacerile cu narcotice
In cadrul organizatiei, Sandra era director financiar. Persoana de incredere a sefilor cartelului columbian Valle del Norte, din care facea parte Tigrul, Sandra se ocupa de toate operatiunile de spalare de bani, cumparand terenuri, finantand constructia de centre comerciale, de magazine de bijuterii sau saloane de infrumusetare. In 2002 i-a fost rapit fiul, inapoiat dupa plata unei sume de ordinul milioanelor de dolari. Pentru ca in urma cu doi ani, in cazul unei nave ce transporta 9 tone de droguri (sechestrata cu un an inainte in portul Manzanillo din Pacific), politia mexicana sa reuseasca sa obtina probe incontestabile cu privire la implicarea Sandrei. In prezent, fosta regina a frumusetii se afla in Mexic, in cea mai violenta inchisoare de femei din aceasta tara. Tovarase de celula ii sunt “asasina de batrane”, o femeie acuzata de 11 omucideri si Chichita, insarcinata de “familie” sa o protejeze si sa-i procure cele necesare. "Sunt doar o femeie casnica care a castigat cativa banuti vanzand haine si case”, declara ea intr-un interogatoriu. Viata dupa gratii nu ii place, recent ea inaintand un denunt Comisiei pentru Drepturile Omului in care aducea ca argument faptul ca celula ei este plina de insecte si ca interdictia de a comanda mancare la restaurant ii violeaza drepturile.
Daca Mexicul ramane, mai mult decat alte tari, sub lumina reflectoarelor ca noul paradis al traficantilor de droguri “in fusta”, mai sunt si alte locuri sub soare unde se inregistreaza aceeasi tendinta. Panama, de exemplu, unde statisticile PTJ (Polizia Tecnica Judicial) indica o crestere a numarului asa-numitelor “narcomulas” (carausi-femei). De altfel, si in Costa Rica, in 2008 s-a inregistrat o crestere cu 50% a femeilor inchise pentru delicte corelate traficului de stupefiante, in timp ce in Nicaragua actioneaza Maria Gema Aviles, una dintre principalele traficante pe ruta catre Guatemala. La fel stau lucrurile si in Argentina, unde potrivit Serviciului penitenciar federal, in luna iulie a anului trecut, numarul femeilor aflate in inchisoare se ridica la 1.025, adica 11% din numarul total al detinutilor. O crestere si in Uruguay, a femeilor condamnate pentru delicte legate de droguri: de la 4,8 % in 2003 la 6 % in 2007.
26.4KB
_______________________________________ PM-URI №1 TUTORIAL 3XFORUM | REPORT BROKEN LINKS |
|
|