beautyfarm - THE BEST DESIGN
DOWNLOAD MY MUSIK,participa la concursuri,soft-uri,cool stuff,NIKON CLUB,Baruri Trendy,ScreenSavers,Accesorii Cool,Masini sexy,Bannere,Games,Aparitii Cinematografice,Tribal Farm...etc distreaza-te!Totul pentru TINE.Cele mai tari subiecte.
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
beautyfarm - THE BEST DESIGN | Inregistrare | Login
POZE BEAUTYFARM - THE BEST DESIGN
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Profil simpatica_dorina
 | Femeie 21 ani Arad cauta Barbat 32 - 44 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Cotlet cu bere
Ingrediente necesare
2 cotlete de porc (cea 180 g bucata) 1 lingurita boia de ardei dulce piper proaspat macinat 2 lingura unt topit 6 lingura bere sare
Timp de preparare: cea 1/4 ora Cea 410 kcal/portie Se consuma cu salata de varza alba.
Mod de preparare reteta
1. Peste cotlete se presara bine boia si piper.
2. Cotletele se prajesc in unt pe fiecare parte, aproximativ 1 minut la foc mare si se stropesc cu putina bere. Apoi se prajesc inca 2 minute, se stropesc din nou cu bere. Acest procedeu se repeta de cateva ori, pana ce cotletele s-au prajit si sunt crocante. La nevoie, se reduce focul.
3. Cotletele se sareaza si se servesc fierbinti.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Ciorba de pui cu smantana
Ingrediente necesare
1 pui mic sau maruntaiele de la 2 pui, 1 legatura de zarzavat, 50 g unt sau margarina, 1 lingura cu varf de faina, 1 ceapa mica rosie, 100 ml smantana, 1 galbenus de ou, 1 rosie, 1 ardei, sare, piper macinat, 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare reteta
Se taie carnea sau maruntaiele si se prajesc in unt.
Se adauga zarzavatul taiat cuburi. Se prajesc 1-2 minute, se presara faina si, amestecand incontinuu, se mai prajesc cateva minute.
Se stinge cu 2 litri de apa, se sareaza, se pipereaza si se adauga ceapa curatata de coaja, rosia si ardeii.
Se fierb la foc mic sub capac, dar se recomanda sa se amestece din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.
Se freaca galbenusul cu smantana in castronul de supa si se toarna supa incet, frecand in continuare, pentru ca galbenusurile sa nu se taie.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Snitel cu ciuperci champignon
Ingrediente necesare
100 g ciuperci champignon proaspete 1 ceapa mica 1 lingura unt 1 lingurita faina 6 lingura vin rosu putina zeama de lamaie 1 pachet sos vanatoresc 2 snitele de porc (cea 200 g bucata) sare piper proaspat macinat 2 lingura unt topit 2 lingura frunze de patrunjel, tocate putin praf de usturoi
Timp de preparare: cea 1/2 ora I Cea 580 kcal/portie 1 Se consuma cu cartofi fierti si salata.
Mod de preparare reteta
1. Ciupercile se taie felii. Ceapa se taie in cubuletc.
2. Untul se pune la incins si se prajeste ceapa, apoi se adauga ciupercile.
3. Faina se amesteca cu putin vin si, impreuna cu restul de vin si cu zeama de lamaie, se amesteca in tigaie. Se adauga aproximativ 1/8 litri apa si sosul vanatoresc. Amestecand incontinuu, se lasa cateva minute sa fiarba.
4. Snitelele se sareaza si se pipereaza. Untul topit se pune la incins si se prajesc snitelele pe ambele parti, cate 5 minute. La nevoie, se reduce focul. Se condimenteaza sosul de ciuperci cu patrunjel si usturoi si se toarna peste snitele.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Canellonni cu umplutura de condimente vegetale
Ingrediente necesare 6 portii 300 g de spanac congelat 2 catei de usturoi 2 cepe 2 legaturi de busuioc 150 g de nuca de pinia 300 g de parmezan 6 linguri de ulei de masline sare 25-30 canneloni (gata preparati) 750 g de sos de rosii 300 g de frisca nebatuta (Creme fraiche) piper macinat 1 lingurita de zahar 250 g de mozzarella 1 lingura de unt
Timp de preparare: 45 de minute Timp de gatit: 45 de minute
Mod de preparare reteta
1. Se dezgheata spanacul, se curata ceapa si usturoiul, se spala busuiocul si se amesteca impreuna cu spanacul, cu nuca de pinia, cu parmezanul si cu 4 linguri de ulei de masline. Se aadauga sare iar umplutura se toarna in cannelloni, care se aseaza una lânga alta, intr-o tava de cuptor.
2. Cuptorul se incalzeste pâna la 220° C. Se curata acum si cealalta ceapa, se taie in bucati mici dupa care se caleste intr-o cantitate mica de ulei. Se adauga rosiile si frisca nebatuta, si se lasa pe cuptor pâna ce scad. Se condimenteaza dupa gust cu sare, cu piper si cu zahar.
3. Sosul de rosii se toarna peste cannelloni, dupa care acesta se acopera cu mozzarella taiat in cubulete mici si cu untul. Se lasa timp de 45 de minute sa se coaca in cuptorul incins (200° C si treapta a 4-a).
Important de stiut Sosul de rosii poate fi gasit si in conserve, de fapt sub aceasta forma isi pastreaza aroma cel mai bine.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Spaghetti cu pesto de spanac
Ingrediente necesare 4 portii 150 g de spanac sau frunze de cardon 1 legatura de busuioc 2 catei de usturoi 500 g de spaghetti sare 40 g de parmezan 30 g de brânza de oaie 2 miezuri de nuca 1/2 de lingura de nuca de pinia 1/8 litru de ulei de masline piper proaspat macinat
Timp de preparare: 25 de minute
Mod de preparare reteta
1. Alegem frunzulitele de spanac sau de cardon, dupa care indepartam tulpina groasa si clatim frunzulitele. Frunzulitele | usor umede le oparim intr-un vas acoperit cu capac, la foc potrivit, dupa care le scuturam bine de apa.
2. Frunzulitele de busuioc se aleg, se clatesc si se scutura. Z* Se scutura usturoiul iar pastele fainoase se lasa la fiert in apa sarata si fierbinte.
3. Intre timp radem fin parmezanul iar brânza de oaie o taiem in cubulete foarte mici. Amestecam cu mixerul zarzavaturile si frunzele de busuioc, usturoiul, miezurile de nuca si nuca de pinia cu jumatate din cantitatea de ulei de masline pâna ce amestecul devine pastos.
4. Pastele fainoase le amestecam cu uleiul de masline ramas, cu cascavalul si cu putina sare, dupa care le condimentam cu piper dupa gust. inainte de masa adaugam sosului 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele fainoase si amestecam pâna ce compozitia capata aspectul unei creme. Macaroanele se strecoara, se astern pe o farfurie se acopera cu pesto si pot fi imediat consumate.
Important de stiut Libera noastra alegere de a folosi la pastele fainoase fie spanac, fie cardon nu trebuie sa fie dictata exclusiv de catre aprozargiu. Spanacul timpuriu de primavara are o aroma placuta, frageda, câta vreme speciile iernatice sunt mai salcii la gust. Cardonul are in mod special un gust amarui. Se recomanda a nu se folosi pentru pesto tulpina de cardon cl doar frunzulitele.
Spaghetti cu pesto de spanac - Reteta culinara romaneasca traditionala Se potriveste de minune un vin de Chardonnay sau un sirop de coacaze negre.
Pesto a iesit putin prea lesios pentru gustul copiilor mei, asa ca a doua oara am avut grija sa folosesc mult mai putin usturoi iar brânza sa nu fie chiar atât de grasa, ba chiar am adaugat la pesto o lingura de frisca nebatuta. In cazurile in care ma grabesc folosesc spanacul pe care il scot de la congelator.
Va dorim pofta mare
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Saratele si turte cu sare
Ingrediente necesare
500 g faina, 150 g untura sau 20 g margarina, 20 g drojdie, putin lapte caldut, 1 ou, sare, chimen.
Mod de preparare reteta
Se framanta faina cu nucsoara si cu drojdia dizolvata in lapte.
Se lasa sa stea, timp de o ora, la loc racoros.
Se intinde in forma de dreptunghi, o grosime de o jumatate de deget, se unge cu oua, se presara cu chimen si se taie in fasii de 1 deget latime, cu rozeta de coltunasi.
Fasiile trebuie sa aiba lungimea tavei in latime. Se coc rumene in cuptorul fierbinte, apoi se taie in bucati, oblic.
Saratele si turte cu sare - Reteta / retete culinare / culinara retete prajituri, rteta prajitura traditionala Turte cu sare: 400 g branza uscata, 400 g faina, 150 g margarina, 1 galbenus, sare, chimen; pentru ungere, ou. Se framanta bine branza cu faina, margarina, sarea si galbenusul si se lasa sa stea pana a doua zi. inainte de coacere, se intinde o foaie de un deget grosime, se taie din ea pogaci mici, se unge suprafata cu ou si se presara chimen. Se poate prepara si cu cascaval; in acest caz, se presara deasupra cascaval ras. Se coc in cuptor rumene.
Va dorim pofta mare
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Bezele cu zmeura si alune de padure
Ingrediente necesare 8 portii
Pentru blaturile de bezea 4 albusuri 1/4 lingurita praf de copt 225 gr zahar cu granulatie fina 75 gr alune de padure, macinate fin
Pentru crema 300 ml frisca o lingura zahar cu granulatie fina 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura (optional) 350 gr zmeura proaspata
Mod de preparare reteta/desert/dulciuri
1 Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Pregatiti tava in care veti coace blaturile; tapetati-o cu hârtie. Bateti albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc.
2 Cu ajutorul unei spatule incorporati alunele macinate.
3 Din aceasta compozitie coaceti doua blaturi de bezea; cu ajutorul unei furculite desenati un model pe unul dintre ele, inainte de a-1 coace, pentru a obtine un efect decorativ. Când sunt coapte, lasati blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.
4 Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrând putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.
5 Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presând usor. Decorati cu restul de crema si câteva boabe de zmeura si serviti.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Bile de cascaval
Ingrediente necesare
150 g branza de oaie, 100 g unt, 1 cutie mica de branza topita, 2 catei de usturoi, o legatura mare de marar si una de patrunjel, 2 legaturi de arpagic.
Mod de preparare reteta
Se amesteca cu o furculita branza, untul si branza topita si se adauga usturoiul zdrobit, mararul si patrunjelul tocat marunt.
Se formeaza bilute din compozitie, cu mana umeda, se trec prin arpagicul tocat sau macinat si se pun la rece, strapunse cu scobitori.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Salata asortata
Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
• 1 salata verde • 2 oua fierte tari • 1 ardei verde • 1 ardei rosu • 1 castravete • 250 g sparanghel • 3 linguri ulei • 2 linguri otet
• sare, piper
Mod de preparare reteta
Se spala bine salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se taie fasii.
Se spala ardeii, se indeparteaza coditele si semintele, apoi se taie rondele. Se spala castravetele si se taie felii subtiri. Se curata ouale de coaja, apoi se taie felii.
Se pun toate ingredientele intr-o salatiera mare si se amesteca usor.
Separat, se amesteca uleiul cu otetul, sparanghelul taiat fin, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna peste ingredientele din salatiera.
Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame si se serveste.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Glazura alba de lamaie
Ingrediente necesare
2 albusuri, 150 g zahar pudra, cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie.
Mod de preparare reteta
Albusurile de oua se amesteca cu zaharul si cu picaturile de otet sau cu zeama de lamaie si se bat spuma.
Se toarna peste blatul de tort si se uniformizeaza.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Cupe de fructe cu inghetata
Ingrediente necesare
Sunt necesare 300-400 g fructe asortate: caise, capsune, zmeura, piersici sau altele.
Mod de preparare reteta
Caisele si cele mai mari capsune se taie in doua, se stropesc cu 2-3 linguri de rom, se presara cu 2 linguri de zahar si se tin la rece timp de cel putin 30 de minute.
Se asaza fructele si zeama in pahare de sticla, apoi acestea se umplu cu inghetata asortata.
Se orneaza cu fructe sau frisca.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Carnea de berbec in sos chili
Ingrediente necesare
4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chili uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei de masline, sare lingurita praf de scortisoara lingurita cuisoare 10 masline verzi 10 migdale injumatatite
Timp de preparare: cea1 ore Timp de inmuiere: cea 1/2 ore Cca 750 kcal/portie
Mod de preparare reteta
1. Ardeii chiles anehos se inmoaie aproximativ 30 de minute in apa calda si apoi se indeparteaza samburii. In acest timp ceapa se taie in patru si usturoiul se injumatateste. Rosiile se cresteaza si se oparesc cu apa fierbinte, se decojesc, se indeparteaza cotoarele si se taie in patru. Se face un pireu din chiles anehos impreuna cu ceapa, usturoiul, rosiile, ardeii chili uscati si 4-5 linguri de apa in care s-au inmuiat ardeii.
2. Carnea se taie in cuburi mari. intr-o oala se pune uleiul la incins si se prajeste bine carnea. Se adauga apoi pireul, se amesteca, se sareaza si se adauga si mirodeniile.
3. Carnea se lasa 1-1 [li ore acoperita, la foc mic. Eventual se toarna inca putina apa, dar sosul nu trebuie sa fie prea subtire. Cu 10 minute inainte ca mancarea sa fie gata se a-dauga maslinele si migdalele.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Rulada de cerb
Ingrediente necesare
500 g rest de friptura de cerb, 1 chifla, vin pentru inmuiere, 100 g unt, 2 oua, 2 linguri de smantana, 1 lingura de pesmet, 1 lingurita de untura, sare, piper macinat, maghiran, sos de ciuperci.
Mod de preparare reteta
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu chifla inmuiata in vin si stoarsa, se adauga untul topit, galbenusurile si albusurile batute spuma.
Se condimenteaza cu mirodeniile, compozitia se asaza intr-o tava ondulata unsa cu untura, se da la cuptor si se prajeste in aburi o ora si jumatate.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Sandvis franzela umpluta
Ingrediente necesare
1 franzela mica, 1 portie de crema pentru sandvisuri, 100 g unt.
Mod de preparare reteta
Franzela se taie in doua la mijloc, se scoate miezul, in asa fel incat pe coaja miezul sa ramana doar de un deget grosime.
Miezul se faramiteaza si se amesteca cu untul si cu crema, apoi umplutura se pune inapoi in franzela.
Jumatatile de franzela se asaza una peste alta, ca sa-si reprimeasca forma initiala, se impacheteaza strans in folie de aluminiu si se pun in frigider pentru o zi.
Se taie in felii inainte de servire.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Sunca umpluta cu ciuperci
Ingrediente necesare
400 g ciuperci, 8 felii subtiri de sunca presata, 100 g unt, 1 lingura de pasta de rosii, 1 lingurita de ceapa rosie razuita, 200 ml smantana, 500 g cascaval ras, sare, piper macinat.
Mod de preparare reteta
Ciupercile curatate se taie felii si se calesc in 50 g unt condimentat cu sare si piper.
Feliile de sunca se umplu cu aceasta umplutura si se ruleaza ca si clatitele.
Se asaza una langa alta pe o tava termorezistenta. in zeama ramasa de la ciuperci se adauga untul ramas, pasta de rosii, ceapa rosie, putina sare si se fierbe bine.
Se ia de pe foc, se adauga smantana, se toarna deasupra ruladelor de sunca si se presara cascaval ras.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|
you
Iubeste Kittynutzele
 Din: Los Angeles CA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 909
|
|
Linguine cu cluciuleti - zbârciogi
Ingrediente necesare 4 portii 2 pachete de ciuciuleti uscati (aprox.20 g/ pachet) 1 ceapa alba mica sau o ceapa rosie de dimensiuni mai mici 100 g de parmezan 2 linguri de ulei 300 g frisca nebatuta 1-2 linguri de suc de lamâie sare piper proaspat macinat 400 g de linguine sau spaghetti 1 lingura de patrunjel taiat marunt (proaspat sau congelat)
Ciuciuletii se tin la apa: 30 de minute Timp de preparare: 25 de minute
Mod de preparare reteta
1. Ciuciuletii se lasa in circa 200 ml de apa vreme de aproape 1 30 de minute. Ceapa alba se curata de coaja si se toaca marunt. Cascavalul se rade.
2. Ciuciuletii se scot din apa cu lingura perforata, se clatesc Z* apoi in apa rece si se scurg. Apa in care au fost inmuiati este strecurata printr-un filtru de cafea pentru ca nisipul si pamântul sa fie retinute, dupa care o adaugam sosului.
3. Ciuciuletii se scot din apa cu lingura perforata, se clatesc Z* apoi in apa rece si se scurg. Apa in care au fost inmuiati este strecurata printr-un filtru de cafea pentru ca nisipul si pamântul sa fie retinute, dupa care o adaugam sosului.
4. Linguinele sau spaghettele i se fierb in apa foarte sarata, dupa care se scurg si se scutura de apa ca apoi sa se amestece cu ciuciuletii, cu patrunjelul si cu aproximativ doua linguri de cascaval. Parmezanul ramas se presara peste produsul final.
Important de stiut Ciuciuletii uscati pot fi procurati din aprozarurile sau din bacaniile bine aprovizionate. Aceasta valoroasa specie de ciuperca confera mâncarii intr-o proportie nu foarte pregnanta un gust usor picant. inainte de a se gati este recomandabil sa fie lasati sa stea in apa calduta intre 1/2 si 3/4 de ora.
_______________________________________

|
|
pus acum 16 ani |
|