beautyfarm - THE BEST DESIGN
DOWNLOAD MY MUSIK,participa la concursuri,soft-uri,cool stuff,NIKON CLUB,Baruri Trendy,ScreenSavers,Accesorii Cool,Masini sexy,Bannere,Games,Aparitii Cinematografice,Tribal Farm...etc distreaza-te!Totul pentru TINE.Cele mai tari subiecte.
Lista Forumurilor Pe Tematici
beautyfarm - THE BEST DESIGN | Inregistrare | Login

POZE BEAUTYFARM - THE BEST DESIGN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazygirl la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
beautyfarm - THE BEST DESIGN / COOL STUFF / Marimea conteaza!!!?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
martyn
Electrik Flame

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 228
Echipa condusa de neurologul Sandra Witelson de la scoala de medicina Michael G. DeGroote a obtinut cele mai clare dovezi despre cum se schimba creierul in timp si despre cum dimensiunea sa influenteaza inteligenta
Witelson a descoperit ca inteligenta lingvistica a femeilor in general si a barbatilor dreptaci este puternic corelata cu marimea creierului. In cazul stangacilor insa, la care functia lingvistica este bilateralizata – adica abilitatea lor de a vorbi, scrie si citi este mediata de ambele parti ale creierului – inteligenta lingvistica depinde mai putin de dimensiunile creierului.
Pentru a determina de ce apar asemenea diferente intre femei si barbati, ea a studiat mai in detaliu lobul temporal al cortexului cerebral, acea portiune a creierului specializata in perceptia limbajului. Ceea ce a descoperit a fost ca femeile au cu aproximativ 11 procente mai multe celule nervoase in aceasta parte a creierului decat barbatii. Acest lucru explica de ce, cu toate ca creierul barbatilor este cu aproximativ 10 procente mai mare decat cel al femeilor, nu se observa nici o diferenta semnificativa intre IQ-ul barbatilor si cel al femeilor. De asemenea, acest lucru ar putea oferi si explicatia unor diferente intre barbati si femei din punctul de vedere al talentelor cognitive si emotionale.

In cazul inteligentei spatiale, echipa a descoperit ca ea este corelata cu dimensiunile creierului femeilor, cu toate ca nu la fel de puternic precum este inteligenta lingvistica. Insa, in cazul barbatilor, nu s-a observat nici o legatura intre inteligenta spatiala si marimea creierului. Acest lucru sugereaza ca femeile isi folosesc inteligenta lingvistica in problemele de orientare spatiala, in timp ce la barbati aceste doua tipuri de inteligenta sunt distincte.

In fine, poate cea mai importanta descoperire este aceea ca dimensiunea creierului barbatilor scade pe masura ce acestia imbatranesc, pe cand, in cazul femeilor, varsta nu le afecteaza practic deloc dimensiunea creierului. Nu sunt inca cunoscuti factorii protectori catre actioneaza in cazul femeilor – ei ar putea fi de ordin genetic, hormonal sau de mediu.
"Ramane de vazut care este proportia dintre contributia naturii, respectiv a educatiei la aceasta relatie dintre dimensiunile cerebrale si inteligenta", a mai spus doctorul Witelson.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la