beautyfarm - THE BEST DESIGN
DOWNLOAD MY MUSIK,participa la concursuri,soft-uri,cool stuff,NIKON CLUB,Baruri Trendy,ScreenSavers,Accesorii Cool,Masini sexy,Bannere,Games,Aparitii Cinematografice,Tribal Farm...etc distreaza-te!Totul pentru TINE.Cele mai tari subiecte.
Lista Forumurilor Pe Tematici
beautyfarm - THE BEST DESIGN | Inregistrare | Login

POZE BEAUTYFARM - THE BEST DESIGN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cristina02
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
26 - 80 ani
beautyfarm - THE BEST DESIGN / FLASH,HTML,JAVA SCRIPT,PHP... / Web dev IDE pe care sa il alegem?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ADMIN-ELECTRIK_CAT
Administrator

Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
Pentru fiecare dintre noi, uneltele pe care le folosim in munca de fiecare zi sunt foarte importante. Pentru un web developer, deciziile cu privire la softwareul folosit pentru dezvoltare sunt foarte importante. In primul rand, trebuie sa ne hotaram intre un IDE sau un editor de text simplu, sau daca dorim ceva intre. Apoi va trebui sa alegem intre variatele oferte de pe piata. Desigur, si costurile implicate sunt demne de luat in considerare.

Pentru un programator cu inima de profesionist, principiul de a utiliza software in mod legal este tinut la rang inalt. Acest principiu, deosebit de folositor pentru societate, se transforma intr-o conditie obligatorie in cazul unei mici firme, sau chiar atunci cand vine vorba de un contract cu un client. Normele Uniunii Europene sunt mai restrictive in ceea ce priveste licentele de software, si Romania nu va da inapoi de la a le implementa in urmatorii ani.

O noua optiune de considerat devine astfel softwareul open-source. In cele ce urmeaza, voi incerca sa trec in revista cateva dintre optiunile unui web developer, axandu-ma pe dezvoltarea cu PHP, dar luand in calcul si alte necesitati, in special XHTML/CSS. Vom analiza softwareuri scumpe si alternativa lor, cele open source, pentru a stabili care este cel mai “convenabil” pachet.

In primul rand, as vrea sa clarific o chestiune: aceea a editoarelor de text. Oricat de bune ar fi (am incercat Notepad++, Crimson, vim, scite etc – fara emacs totusi), oricat de laudat ar fi TextMate pe Mac, tuturor le lipsesc capacitatea de a face project management, code deployment si debugging; desi exista cateva editoare mai avansate care adreseaza partial si aceste probleme, nu am vazut nici unul care sa faca debugging intern atat pe JavaScript/HTML cat si pe PHP si sa-mi convina ca interfata pentru project management.

PHP Designer 2007
Totusi, am inceput lucrul in PHP cu PHP Designer, ajuns acum la versiunea 2007. In versiunea pe care o stiam, 2005, debbugingul nu facea mare lucru, nu exista code folding, code completionul nu functiona, nu puteam face deployment (FTPul era foarte lent). Insa aducea a un IDE semipro, chiar daca nu era, motiv pentru care l-am folosit ceva vreme.

Versiunea 2007 aduce o serie de featureuri pe care nu le credeam posibile: suport pentru CVS/SVN, code completion/suggestion si explicatii pentru peste 4000 de functii, adauga librarii de cod pentru Smarty, Ruby si PHPDocumentor si cantareste doar 3MB (versiunea trial). Totusi, nu mai este gratuit: versiunea full costa putin peste 50$. Si mai sunt cateva dezavantaje: code completionul nu functioneaza automat, nici debuggerul nu este intern si interfata este mult ingreunata de numeroasele shortcuturi catre diverse wizards, taguri si functii.

PHPed
Din clasa IDEurilor comerciale vreau sa ma opresc asupra PHPed si ZDE. NuSphere PHPed pare un IDE robust, care are de toate. Imi atrage atentia functia desteapta de file-sync prin FTP, precum si implementarea unui client CVS/SVN. Cred ca este cel mai complet IDE din punctul de vedere al lucrului remote si deployment: poti seta repede conturi FTP, SFTP sau Web DAV, poti lucra remote shell prin Telnet sau SSH, si te poti conecta la baze de date. PHPed este usor de configurat si trece singur peste proxyuri si firewalluri, atata timp cat ii oferi setarile necesare. Alte featureuri notabile sunt debuggerul inclus si capacitatile avansate de project management, precum si o serie de dialoguri/wizards pentru tagurile HTML.

Din pacate, editorul in sine nu este foarte flexibil: nu avem code folding si nici indentare perfecta. Interfata este putin cam fada, iar pretul cam piperat: 239$.

Zend IDE
Zend IDE m-a cucerit imediat prin cateva featureuri de editor foarte bine implementate: este vorba de code folding si code completion automat. Daca mai adaugam si cel mai usor de folosit client CVS (SVN nu este din pacate suportat) si client de SQL, precum si un debugger complet, avem un IDE pe care merita sa dam banii. Zend este robust si are o interfata intuitiva care nu iti sta in cale. Daca ai nevoie de ajutor, exista o interfata catre manualul PHP si catre baza de snippeturi a Zend.com.

Singurul dezavantaj vizibil al ZDE este viteza scazuta la care lucreaza. Necesita mai multa memorie decat credeam, si are un timp de incarcare destul de mare. A, si costa 300$.

Daca doriti sa porniti DC++ sau torrenturile, recomandarea este ZDE. Este cel mai puternic IDE pentru PHP, si ofera suficienta functionalitate pentru HTML/CSS. Un project management bun si o interfata self-explanatory, precum si un excelent si rapid code completion il fac aproape preferatul meu.

Eclipse IDE
Nu m-am oprit la ZDE pentru alegerea numarul 1 pentru ca am descoperit recent Eclipse, prin Aptana pentru HTML/CSS/JS, si apoi prin RadRails pentru Ruby on Rails. O data ce m-am convis ca sunt doua editoare excelente, am instalat intreaga platforma Eclipse si am adaugat PHP IDE, Aptana si radrails ca pluginuri.

Eclipse este o platforma minunata care imi permite sa lucrez in HTML, PHP si Ruby on Rails in acelasi mediu. Chiar daca este dezvoltat pe JRE, Eclipse este surprinzator de rapid (fata de ZDE, dezvoltat tot pe Java, Eclipse este o racheta pe langa un avion cu elice – desigur, sistemul meu nu este unul foarte nou).

Solutia Eclipse este foarte inovatoare: pe langa obisnuitul concept de Workspace, care include interfata, proiectele si conexiunile remote, Eclipse introduce conceptul de View: configurari speciale ale editorului si ferestrelor care imi aduc Aptana, PHP Eclipse si radrails in acelasi IDE, la un clic si o milisecunda distanta.

Aptana
Aptana este un foarte bun editor HTML/CSS/JS. Are shortcuturi pentru tot ce inseamna tag HTML si te ajuta enorm in testarea scripturilor AJAX cu un debugger HTML/JS si un tracker pentru HTTPRequest. In plus, project managementul este exceptional. De fapt, Eclipse are cel mai bun project management din cate am vazut. Si vestea cea buna este ca Aptana poate fi utilizat si separat.

PHP Eclipse
Adauga la Aptana un plugin pentru PHP si ai un IDE complet pentru HTML/PHP, cu code completion, phpdocumentor, snippeturi, manualul PHP si un debugger complet.

radrails
Daca doresti sa lucrezi cu Ruby on Rails, cea mai buna optiune pentru un IDE este radrails, care prezinta cateva featureuri bonus pe langa un editor obisnuit: comandarea rapida a scripturilor generatoare de cod din Rails si pornirea automata a serverelor pe WEBrick sau Mongrel.

Eclipse pare in sfarsit ceva cu care as lucra, deoarece imi pot tine proiectele la un loc, indiferent de limbajul de programare in care lucrez. Un feature interesant este Working Sets, cu ajutorul carora iti poti defini anumite seturi de proiecte care sa fie deschise la un moment dat.

Totusi, am cateva probleme cu Eclipse: nu pot sa fac code foldingul sa mearga, si se pare ca nici alte optiuni legate de editor nu se salveaza, desi le aplic in casuta de dialog. Insa este open source, ceea ce inseamna ca, daca problemele mele sunt de fapt un bug in program, vor fi corectate imediat.

Pentru cei care inca nu sunt hotarati sa isi schimbe IDEul sau editorul, le recomand cu placere ca macar sa incerce Eclipse cu Aptana si PHP Editor instalate.


_______________________________________
   PM-URI    №1
   TUTORIAL 3XFORUM
| REPORT BROKEN LINKS |

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la