beautyfarm - THE BEST DESIGN
DOWNLOAD MY MUSIK,participa la concursuri,soft-uri,cool stuff,NIKON CLUB,Baruri Trendy,ScreenSavers,Accesorii Cool,Masini sexy,Bannere,Games,Aparitii Cinematografice,Tribal Farm...etc distreaza-te!Totul pentru TINE.Cele mai tari subiecte.
Lista Forumurilor Pe Tematici
beautyfarm - THE BEST DESIGN | Inregistrare | Login

POZE BEAUTYFARM - THE BEST DESIGN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
misha_light
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 47 ani
beautyfarm - THE BEST DESIGN / SANATATE / Hemoroizii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
bitch
Electrik Flame

Din: your bed
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 201
Hemoroizii reprezinta vene varicoase (inflamate sau dilatate) localizate in interiorul anusului (hemoroizii interni) sau in exteriorul anusului (hemoroizii externi).
Este normal ca vasele sanguine sa fie localizate la acest nivel, dar nu se stie exact din ce cauza aceste vene se dilata sau se inflameaza, dar au fost stabilite cateva corelatii. Hemoroizii nu sunt foarte durerosi de obicei, dar pot sa fie suparatori (deranjanti).

Hemoroizii interniSus

Simptomele clasice ale hemoroizilor interni sunt reprezentate de prezenta sangelui in scaun. Sangele este observat atat in scaun, pe hartia igienica cat si in vasul de toaleta (closet). Hemoroizii interni ocazional se extind in exteriorul anusului.

Diferite afectiuni pot determina hemoroizii interni sa se umfle sau sa se irite si sa sangereze, incluzand urmatoarele:
- traumatizare in timpul travaliului

- surplusul de greutate din timpul sarcinii

- obezitatea

- constipatia cronica (habituala sau pe termen lung)

- diareea

- raporturi sexuale anale.

Rareori, un hemoroid intern inflamat poate cauza aparitia unui cheag sanguin.
Hemoroizii externiSus

Hemoroizii externi reprezinta vene varicoase localizate in exteriorul anusului, subcutanat si sunt frecvent asociati cu o iritatie dureroasa, mai ales cand un cheag sanguin se formeaza intre venele dilatate.
Pacientii cu hemoroizi externi pot prezenta inflamatii dureroase sau excrescente dure, dureroase (datorita prezentei cheagului sanguin). Daca hemoroizii sunt iritati prin: defecatie, frecare sau curatare, pot apare mancarimi si sangerari in zona respectiva.
Hemoroizii cauzati de catre un cheag sanguin (hemoroizii trombozati) necesita sa fie tratati imediat de catre medic. Medicul in mod obisnuit va indeparta cheagul. In rest, majoritatea cazurilor de hemoroizi pot fi tratati in ambulator. Rareori tratamentul chirurgical este necesar pentru a indeparta hemoroizii.
SimptomeSus

Simptomele hemoroizilor cuprind:

- durere si presiune la nivelul canalului anal

- prezenta unei excrescente de forma unui grepfrut la nivelul anusului

- prurit si sensibilitate dureroasa la nivelul si in jurul anusului

- sange pe lenjerie, hartia igienica, suprafata scaunului sau in vasul de toaleta.
Simptomele se pot agrava prin defecatia dificila ce acompaniaza constipatia sau prin stergerea agresiva a anusului.
CauzeSus

Hemoroizii pot fi cauzati de urmatoarele:

- actul defecatiei in timpul miscarilor intestinale

- constipatia habituala (ingreunarea sau incetinirea peristaltismului intestinal)

- diareea (frecventa, cantitate mare, scaun apos)

- sarcina (in special in al treilea trimestru)

- ciroza hepatica (poate cauza acumularea sangelui in vasele din jurul rectului).
DiagnosticSus

Este importanta descrierea tuturor simptomelor medicului. In timpul examinarii medicul poate observa hemoroizii externi si bombarea hemoroizilor interni.
Cand hemoroizii nu sunt vizibili in jurul anusului, medicul poate examina interiorul canalului anal folosind un instrument cu o sursa de lumina numit anoscop.
In unele cazuri, medicul va recomanda o examinare atenta a portiunii inferioare a colonului (sigmoidoscopie) sau a intregului colon (colonoscopie) folosind colonoscopul pentru a se asigura ca nu este prezenta nici o boala inflamatorie ca si boala Crohn sau colita ulcerativa sau cancerul de colon.
Tratament - GeneralitatiSus

Tratamentul hemoroizilor implica alinarea simptomelor. Pentru a reduce durerea si pruritul hemoroizilor se pot incerca urmatoarele metode:

- sa se faca bai de sezut, sa se aseze intr-un budoar cu apa calda de mai multe ori pe zi. Sa nu se adauge nimic in apa

- sa se utilizeze o crema pentru hemoroizi (ca de exemplu preparatul H) sau supozitoare. Sa se urmeze instructiunile de pe ambalaj. Aceste produse amelioreaza simptomele, dar nu micsoreaza hemoroizii

- sa nu se forteze defecatia in timpul peristalticii intestinale. Sa se consulte medicul in legatura cu utilizarea de laxative usoare pentru a inlatura constipatia

- sa se evite deshidratarea.

Pentru a indeparta constipatia:
- sa se creasca cantitatea de fibre din dieta prin consumarea mai multor fructe, legume si cereale integrale. 5-10 linguri de fructe sau legume sunt recomandate in fiecare zi. Suplimentele de fibre pot fi utile, de exemplu Metamucil si Citrucel

- sa se consulte medicul in legatura cu administrarea de laxative

- sa se efectueze exercitii in mod regulat. Chiar si plimbarile periodice imbunatatesc tranzitul intestinal

- sa se goleasca intestinele cand apare senzatia imperioasa de defecare. Imediat dupa o masa, persoana va prezenta o senzatie de defecatie. Aceasta reprezinta un moment optim pentru o vizita la baie.

Daca aceste metode nu usureaza simptomele, ar putea fi necesar tratamentul chirurgical pentru suprimarea hemoroizilor. Cateva procedee diferite, care se realizeaza in spital sau in cabinetul medical sunt disponibile pentru a indeparta sau micsora hemoroizii. Acestea cuprind:
- ligaturarea cu banda elastica: medicul innoada o banda elastica in jurul hemoroizilor ca sa opreasca circulatia sanguina la acest nivel. Astfel hemoroizii se retrag si dispar

- scleroterapia – medicul injecteaza solutii chimice la nivelul hemoroizilor pentru a-i micsora

- coagularea laser (cu infrarosii) – aceasta metoda indeparteza hemoroizii prin cauterizare

- hemoroidectomia – procedeu chirurgical prin care se indeparteaza hemoroizii.
ProfilaxieSus

Se pot preveni hemoroizii prin pastrarea unui tranzit digestiv normal. Se recomanda respectarea masurilor privind constipatia prezentate anterior. Sa se evite de asemenea sedentarismul, ortostatismul prelungit, ridicarile de greutati, tusitul cronic, defecatia dificila si stergerea agresiva.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
bitch
Electrik Flame

Din: your bed
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 201
Hemoroizii sunt dilatatiile venelor situate la nivelul canalului anal si rectului inferior, pachete hemoroidale ce pot atinge dimensiuni suparatoare si pot fi exteriorizati prin anus, complicandu-se in diverse moduri - sangerare prin fisura la baza acestora sau prin fistula venoasa, tromboza hemoroidala sau prolaps.

Clasificare

Hemoroizii sunt clasificati in functie de localizare in interni - situati in interiorul canalului anal si externi - iesiti afara din canalul anusului.
Cauzele de aparitiei a acestora sunt multiple:
- constipatia cronica
- sarcina
- imbatranirea
- boli de ficat
- tumori ale rectului ce apasa pe venele de la acest nivel.

Simptome

Prezenta acestora poate cauza numeroase probleme si inconveniente bolnavului:
- fisurile anale ce pot provoca dureri intense si sangerari importante
- abcese perianale (colectii de puroi situate in regiunea din jurul anusului cu posibilitatea agravarii acestora prin extensie in vecinatate sau cu evacuare spontana si eventual reaparitie ulterioara)
- fistule perianale (comunicare anormala intre rect sau canalul anal si regiunea vecina)
- prurit (mancarime) la nivelul anusului
- iesirea hemoroizilor prin canalul anal cu revenirea lor dificila si dureroasa.
Incidenta

Aceasta afectiune este extrem de raspandita si apare atat la persoanele de sex masculin cat si la cele de sex feminin. Aproximativ jumatate din populatia cu varsta peste 50 de ani prezinta hemoroizi, in cele mai multe cazuri hemoroizii necomplicati si care in aceasta faza nu supara bolnavul.
O situatie fiziologica in care e frecventa aparitia hemoroizilor este sarcina. Aparitia lor in timpul sarcinii se datoreaza presiunii pe care o exercita uterul gravid (ce poate ajunge la termen un volum de cca. 5 litri) asupra vaselor de sange in care se varsa plexurile hemoroidale si creaza conditiile propice de aparitie a dilatatiilor venoase. In aceasta situatie insa, aparitia lor e temporara, dupa nastere disparand conditiile favorizante dispar si hemoroizii.
Diagnostic


Sustinerea unui astfel de diagnostic trebuie sa fie rezultatul unei investigari minutioase a regiunii dar si a unui studiu complex al bolnavului.
In cazul prezentei sangelui in scaun, pentru a putea sustine diagnosticul de hemoroizi sangeranzi, medicul va trebui sa exploreze bolnavul pentru a face deosebirea dintre o sangerare datorata hemoroizilor si cea datorata altor cauze - cel mai frecvent un cancer de intestin gros.
Tuseul rectal este o manevra obligatorie si de rutina a oricarui bolnav si in special a celor ce acuza simptome in aceasta regiune. Aceasta explorare care poate oferi informatii pretioase referitoare la regiunea anusului, se efectueaza cu manusa si lubrifiant cu bolnavul asezat in coate si genunchi sau pozitie ginecologica. Pentru o examinare mai complexa se poate utiliza anuscopul sau rectoscopul. Examinarea directa a rectului poate fi efectuata si prin recto-colonoscopie, ce va permite si vizualizarea sigmoidului si a intregului colon excluzand astfel eventuale leziuni patologice cu sangerare.

Tratament

Tratamentul acestei afectiuni difera in functie de simptome, stadiul bolii si complicatiile acesteia.
In cazul hemoroizilor de mici dimensiuni necomplicati si care nu dau simptome suparatoare pentru bolnav, nu este nevoie de un tratament ci mai cu seama de evitarea conditiilor favorizante complicarii lor: constipatie, eforturi repetate de tuse, iritarea acestora printr-o alimentatie condimentata excesiv, sezutul timp indelungat, etc.
In cazul inflamarii acestora, trombozei hemoroidale si iritatiei hemoroizilor tratamentul recomandat este in general aplicarea locala de unguente cu continut de substante antiinflamatoare, analgezice sau chiar substante anestezice, supozitoare cu continut similar, iar in cazurile asociate cu constipatie se vor administra laxative.
Igiena locala riguroasa reprezinta un element de maxima importanta. Sub tratament, simptomele vor dispare in cateva zile. Aplicarea acestor unguente si supozitoare va continua o perioada si dupa disparitia simptomelor pentru a evita reaparitia hemoroizilor si a simptomelor. Bolnavul va evita in continuare episoadele de constipatie prin reglarea alimentatiei si/sau administrarea laxativelor la nevoie. Un regim igienic si alimentar adecvat va fi stabilit la recomandarea medicului si va contine o proportie adecvata de fibre vegetale continute in special in cereale, fructe si legume.
In cazul hemoroizilor interni de dimensiuni mari, care ies prin orificiul anal, medicul va incerca reintroducerea lor in interiorul anusului, iar dupa episodul acut inflamator pacientul va face un nou control medical pentru reevaluarea leziunilor si stabilirea tratamentul ulterior.
Numai dupa disparitia simptomelor de inflamatie se poate interveni chirurgical (frecvent sub rahianestezie) practicandu-se scoaterea hemoroizilor, aceasta fiind singura modalitate terapeutica curativa - hemoroidectomie.
Se mai pot aplica in scop curativ si alte tehnici precum:
- legarea cu benzi elastice a radacinii pachetelor hemoroidale
- injectarea substantelor sclerozante in hemoroizi
- coagularea cu laser, etc.
Complicatii


Cea mai frecventa complicatie a hemoroizilor interni este reprezentata de sangerarea acestora datorata ranirii lor de catre materiile fecale tari in cazul constipatiei. Sangerarea este cu sange rosu proaspat ce apare odata cu scaunul, fiind observata in vasul de toaleta sau pe hartia igienica, care ingrijoreaza de cele mai multe ori bolnavul. O alta complicatie a acestora este procidenta lor, adica trecerea lor prin orificiul anusului devenind greu de trecut inapoi in canalul anal, fiind durerosi si inflamati. Hemoroizii externi se pot complica prin trombozare si inflamare prezentand durere la acest nivel, foarte suparatoare pentru bolnav. De asemenea, hemoroizii externi pot sangera.
Profilaxie

Singura modalitate de a preveni aparitia hemoroizilor este eliminarea factorilor predispozanti: constipatia, iritatia locala, sezutul prelungit, etc.
Pentru a elimina acesti factori este nevoie de:
- regim alimentar regulat cu alimente cu continut crescut de fibre vegetale cu rol in reglare a peristalticii (miscarilor tubului digestiv)
- mod de viata sanatos cu miscare, sport si evitarea sedentarismului
- evitarea condimentelor si alcoolului, mai ales in timpul crizei hemoroidale.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
bitch
Electrik Flame

Din: your bed
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 201
Hemoroizii se pot vindeca!

Hemoroizii sunt considerati ca fiind cea mai frecventa si comuna suferinta a celor care petrec mult timp asezati in fata biroului. Ei se intalnesc la peste jumatate din populatia pana in 50 de ani, dar, din pacate, prejudecatile impiedica deseori pacientul sa mearga la medicul proctolog. De-a lungul evolutiei istorice, au fost avansate numeroase procedee terapeutice, multitudinea lor sugerand automat limitele acestora, care constau in probabilitatea mare de recidiva.

Cum apar?

Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor de la nivelul anusului si rectului. Cresterea in dimensiune a acestor vene conduce la ingreunarea circulatiei venoase, provocand dureri si disconfort. Hemoroizii pot fi impartiti in doua categorii: hemoroizi interni si hemoroizi externi.
Aparitia lor poate fi foarte multa vreme ignorata sau confundata cu o usturime pasagera. Din acest motiv, multe persoane ajung foarte tarziu la medic, ceea ce face ca bolnavii sa sufere deseori de anemii severe, datorita hemoragiilor ascunse.

Cauze

Simptomul cel mai frecvent este sangerarea dupa scaune, insotita de dureri puternice.
Aparitia hemoroizilor se datoreaza unor cauze multiple, cum ar fi: alimentatia (alcool si condimente in exces), constipatia cronica (eforturi repetate), diareea cronica (duce la iritarea locala), obezitatea. Si viata sedentara sau practicarea anumitor sporturi, adenomul de prostata, bolile hepatice duc uneori la aparitia bolii. Un caz particular il reprezinta femeile gravide care, datorita greutatii copilului si a inundarii organismului cu hormoni, sufera de dilatarea puternica a venelor rectului.

Acest lucru poate fi combatut prin inghitirea zilnica a doua lingurite de tarate de grau urmate de o cana de apa cu putina miere.

Tratament

In ultimii ani, a fost dezvoltata cea mai precisa si rapida metoda de tratament a bolii hemoroidale si a prolapsului rectal, cu o rata de succes de 98%. Noutatea absoluta a acestei interventii este aceea ca nu necesita anestezie, nu este insotita de durere sau de incontinenta pasagera intalnite in operatiile clasice. Pacientul poate pleca imediat dupa sedinta, avand o vindecare extrem de rapida.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la