beautyfarm - THE BEST DESIGN
DOWNLOAD MY MUSIK,participa la concursuri,soft-uri,cool stuff,NIKON CLUB,Baruri Trendy,ScreenSavers,Accesorii Cool,Masini sexy,Bannere,Games,Aparitii Cinematografice,Tribal Farm...etc distreaza-te!Totul pentru TINE.Cele mai tari subiecte.
Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
Saptamna viitoare, pe 22 iulie, 2 miliarde de oameni vor asista la cel mai frumos spectacol natural din cite exista – o eclipsa totala de Soare. Pentru prima data dupa marea eclipsa care a traversat de la vest la est Europa, in 1999, umbra Lunii va acoperi o zona foarte populata. Shanghaiul si suburbiile, cea mai aglomerata arie a globului, va fi cufundat in bezna pentru mai bine de 5 minute! Aceasta eclipsa totala are cea mai lunga durata dintre toate eclipsele secolului XXI. Echipa DESCOPERA.ro face deplasarea in China pentru a asista la grandiosul eveniment si pentru a transmite userilor imagini si impresii din fasia totalitatii.
Banda de intuneric a eclipsei din 22 iulie isi incepe traseul pe suprafata Terrei in Oceanul Indian, la rasaritul Soarelui. Traverseaza nordul Indiei, trece peste Himalaya in China, ajunge deasupra Shanghaiului putin dupa 9:30, iar apoi plonjeaza in Pacific prin sudul Japoniei, terminind itinerariul la apus, in Insulele Cook. Banda de totalitate are o latime de doar 258 de kilometri si o lungime impresionanta de peste 15.000 de kilometri. Viteza de deplasare a umbrei este una supersonica, in medie de 4500 km/h, iar suprafata acoperita este de numai 0,71% din suprafata globului. De aici raritatea cu care putem vedea o eclipsa totala dintr-un punct fix de pe glob: odata la 375 de ani!
In Romania, fenomenul nu este vizibil, nici macar sub forma unei eclipse partiale de Soare. De fapt, pina in 2081, nici o eclipsa totala de Soare nu se va putea observa de pe teritoriul Romaniei. Asa ca, pentru a asista la acest fantastic spectacol va trebui sa calatoriti spre unul. Nu trebuie sa asteptati prea mult ca o eclipsa sa se produca: in medie, odata la 16 luni, de undeva de pe Terra puteti viziona evenimentul astronomic.
Eclipsa din China are citeva caracteristici care o poate pune in postura de “vedeta” a eclipselor. In primul rind are cea mai lunga durata din acest secol, 6 minute si 39 de secunde. In al doilea rind, traverseaza cea mai aglomerata parte a globului, India si sud-estul Chinei, fiind pentru chinezi cea mai lunga eclipsa din ultimii 500 de ani. Din grupul acestei eclipse, face parte celebra eclipsa din 1919 in urma careia s-a putut demonstra teoria relativitatii lui Einstein, facindu-l pe acesta cel mai cunoscut fizician si om de stiinta din lume.
Nu in ultimul rind, “Marea Eclipsa” cum este numita deja pe toate canalele media, vine parca sa aduca un omagiu Chinei si astronomilor sai. Acum mai bine de 4000 de ani, la prima relatare al unui eveniment astronomic din lume, cei doi astronomi ai Imparatului chinez de la acea vreme au fost decapitati pentru ca nu au reusit sa opreasca o eclipsa de Soare. Sau cum spune legenda, nu au oprit Dragonul sa inghita Soarele.
Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
Desi am fost in banda totalitatii, desi am stat in intuneric total la 10 dimineata, pling. Toata zona Shanghaiului a fost acoperita de nori grosi. Aproape toata zona India-China pe unde a trecut umbra Lunii a fost innorata. Parca nu a vrut sa fie vazuta de nimeni. Aceasta eclipsa va ramine cea mai mare dezamagire a celor care le urmaresc de placere, dar si in scopuri stiintifice. Mi-e greu sa va povestesc ceva ce trebuia sa fie un miracol, un lucru pentru care facem planuri de aproape 1 an de zile. Dar voi incerca.
De aseara am stiut ca va fi imposibil sa vedem eclipsa pe cer senin. Prognoza meteo era groaznica in toata China asta mare. Am ales, asadar, sa ramanem in locul stabilit inca de acasa, pentru ca sansele (negative) erau aproape la fel pe o fisie de 2000 de kilometri. La 5 dimineata, am plecat din Shanghai la Jinshanwei, 70 km sud. Nori grosi. Ne-am asezat instrumentele pe terasa unui hotel, cu mari interventii din partea ghizilor nostri. Ploua marunt. Din cand in cand, ploaia se mai oprea, iar Soarele mai izbutea sa trimita lumina prin nori... doar ca sa ne amageasca.
M-am asezat sub trepied, intr-o pozitie nu tocmai comoda. Soarele urma sa urce la 57 de grade pe cer, iar instrumentele trebuiau sa fie stabile, aproape de sol, asa ca trebuia sa stau aproape intins pe spate. Din aceasta pozitie am cautat Soarele prin telescop 10 minute fara success, printer norii grosi. Intr-un final am reusit sa-l gasesc, dar nu datorita mie, ci gratie unei ferestre intr-unul din straturile superioare de nori.
Se vedea deja o muscatura zdravana din Soare. Lumea a inceput sa tipe si sa aplaude, iar noi, Bogdan si cu mine, am capatat incredere. Incet, incet, Soarele mai dadea la o parte cite un val de nori. Secera partialitatii devenea tot mai mica, iar sperantele noastre tot mai mari. Cu 3 minute inainte de totalitate, dezastru: un nor “cit China” a acoperit ireparabil scena iluziilor noastre: de-acum eclipsa era doar un vis indepartat, poate la anul, poate peste 3 ani in Australia, cine stie…
Intunericul a venit brusc. Intai a inceput sa sufle vantul, tipic pentru o eclipsa de Soare si inca una foarte lunga, cum a fost aceasta. A fost intuneric la 9:37, dupa ceasul americanului din fata mea, si a tinut 6 minute. Extraordinar de mult! Toate luminile din Jinshanwei s-au aprins brusc. Am uitat sa va spun ca locul in care stateam era o terasa neterminata, iar politia locala a sesizat repede lucrul asta. Au strigat la noi 10 minute sa plecam de acolo. Norocul nostru a fost ghidul, care s-a facut ca nu ne cunoaste, lasindu-ne sa ne certam fiecare pe limba noastra. Stia ca intr-un final, politistii vor renunta sa ne ameninte pentru ca turisti mai “turci” ca noi, romanii, nu au mai vazut.
In timpul totalitatii, m-am uitat intamplator deasupra capului. Am incremenit. Se putea vedea Venus! Asta inseamna ca deasupra noastra era o spartura in nori. Daca eram la citiva kilometri mai la vest, probabil ca am fi vazut macar o urma din coroana atit de pretioasa a Soarelui.
Am reusit sa surprind citeva cadre cu partialitatea pe care va las sa le admirati mai jos, cu gindul ca va mai veni o zi in care vom avea succesul de acum 1 an, de la Novosibirsk, sau de acum 3 ani, din Turcia.
Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
Cea mai lungă eclipsă totală de soare a secolului
Circa doua miliarde de locuitori ai Pamantului au putut observa cea mai lungă eclipsă de soare totală din secolul al XXI-lea care a cufundat in intuneric cele mai populate ţări ale planetei, India şi China. Soarele a fost complet acoperit de Lună timp de şase minute şi 39 de secunde, într-o zonă puţin locuită din Pacific, un record de durată, care nu va fi doborât înainte de anul 2186.
Următoarea eclipsă totală de soare va avea loc pe 11 iulie 2010 şi va putea fi văzută în Pacificul de Sud. Abia pe 16 iulie 2186 se va mai produce una, care va dura 7 minute şi 29 secunde, adică va fi mai lungă decât aceasta.
Începând cu ora 23:58 GMT, 02.58, ora României, bezna s-a instalat încet-încet în interiorul unui coridor lung de 15.150 de kilometri şi lat de 200 de kilometri, care traversează India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Uniunea Myanmar şi China, întinzându-se până în insulele japoneze Ryukyu.
Eclipsa a început la ora 2.58, ora României, şi a durat 6,39 minute
Pasionaţii de astronomie din lumea întreaga au mers în ţările în care eclipsa a putut fi urmărită. Oamenii de ştiinţă chinezi vor să surprindă secvenţe timp de 40 de minute în speranţa că vor obţine mai multe informaţii despre suprafaţa Soarelui.
Eclipsa a început în Marea Arabiei, a străbătut Asia şi a luat sfârşit în Oceanul Pacific
"Este cea mai lungă eclipsă a secolului. Niciunul dintre noi nu va trăi suficient de mult pentru a putea vedea o alta precum aceasta", a declarat Federico Borgmeyer, directorul agenţiei germane Eclipse City.
Racii şi Capricornii vor fi melancolici
Din punct de vedere energetic, spiritual, influenţa unei eclipse începe cu câteva zile înainte şi durează uneori şi câteva luni după consumarea ei. La nivel colectiv se poate vorbi de o stare de agitaţie, de nemulţumire. La nivel personal este vorba despre confuzie, melancolie, o sensibilitate exagerată legată de trecut manifestată prin regrete profunde. Cele mai influenţate de această eclipsă sunt zodiile Racului şi Capricornului. (Elena Bunescu, Specialistul Libertăţii)
Au profitat de pe urma evenimentului
În Asia s-a dezvoltat o adevărată industrie legată de eclipsă, de la vânzarea de ochelari speciali până la organizarea de excursii pentru a observa pe viu evenimentul astronomic. Un avion al companiei aeriene Cox and Kings a decolat din New Delhi, având un traseu ce a urmărit eclipsa. Un bilet, în acest avion, a costat 79.000 de rupii, adică aproximativ 1.200 de euro.
O femeie din India aşteaptă temătoare eclipsa/ Foto EPAEclipsa în India
Deşi mulţi dintre noi ştiu explicaţia ştiinţifică pentru o eclipsă de soare, există încă regiuni în care oamenii se tem de acest fenomen. Un exemplu îl reprezintă populaţia hindusă, majoritară în India.
Zeci de mii de persoane au asistat la fenomenul celest în oraşul sfânt al hinduismului, Benares, pe malurile fluviului Gange. Condusă de preoţi hinduşi, mulţimea a salutat reapariţia soarelui ridicând braţele către cer, după care oamenii s-au repezit în apă.
Superstiţiile legate de eclipsa de soare au stârnit teama în rândul gravidelor şi bolnavilor din India care nu vor nici măcar să se afle în spital în timp ce soarele este acoperit total. Potrivit spitalului Fortis din New Delhi, indiencele însărcinate care aveau programată o operaţie de cezariană au suspendat intervenţia.
Un astrolog indian susţinea că o serie de nenorociri: atentate, catastrofe naturale şi chiar asasinarea unui lider politic vor coincide cu această eclipsă uriaşă.
Eclipsa i-a înspăimântat pe oamenii din Bangladesh. Zeci de mii de persoane dintr-un sat din nordul statului musulman s-au adunat pe un stadion unde "au început să plângă şi să tremure de frică în timp ce soarele a dispărut şi au aplaudat la reapariţia acestuia", a povestit funcţionarul, Banamali Bhoumik citat de Mediafax.
Cum era de aşteptat, turismul şi activităţile comerciale au înflorit. Agenţia Cox and Kings a închiriat un avion Bţing 737-700, ce a decolat de pe un aeroport din New Delhi pentru a "intercepta" eclipsa totală la altitudinea de 12.500 de metri. Fiecare din cele 21 de locuri disponibile s-a vândut cu 1.200 de euro.
Eclipsa în China
Întunericul a cuprins treptat şi China, spectacolul naturii fiind urmărit de o mulţime de oamenii în timp ce eclipsa a străbătut cel mai populat stat din lume. La Shanghai, oraş asalatat în ultimele zile de turişti, aceasta a întunecat cerul în jurul orei 01.35 GMT (04.35 ora României).
"Nu există cuvinte adecvate pentru a descrie frumuseţea eclipsei. Pur şi simplu provoacă dependenţă. Trebuie s-o vezi pe următoarea. Numeri zilele şi anii până vei putea face acest lucru. Nimic nu se compară cu asta" , a declarat un profesor de astronomie din New York.
Studenţii care au văzut pentru prima dată în viaţa lor un astfel de fenomen au fost profund uimiţi.
Din: CAT LAND
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 8870
Eclipsa de soare arunca Asia in intuneric
Cea mai lunga eclipsa solara a acestui secol a invaluit Asia in intuneric timp de sase minute si 39 de secunde.
Aruncand peste doua miliarde de oameni in intuneric, atat cat numara populatiile Indiei si Chinei cumulate, eclipsa a devenit cea mai vizionata din istorie, sustin cercetatorii NASA. Desi la ora la care a inceput eclipsa, soarele abia rasarise, orasele Chinei si Indiei au fost invaluite in intuneric, total sau partial. Oamenii au asteptat inceperea fenomenului imbratisati si echipati cu fluiere, pe care le-au folosit pentru a marca inceputul eclipsei.
Aceasta este cea mai lunga, dupa cea din 11 iulie 1991, care a durat sase minute si 53 de secunde si a fost vizibila din Hawaii pana in America de Sud. Urmatoarea eclipsa comparabila ca perioada de desfasurare nu va avea loc mai devreme de anul 2132.
Pentru astronomi, durata prelungita a eclipsei a creat ocazia observarii indelungate a coroanei solare, manifestata sub forma unei straluciri spectaculoase a plasmei care se imprastie in spatiu.